Over ons

Wie zijn wij?

Wij zijn Kamer Kollektief

Stichting het KamerKollektief is opgericht in 2021 met als doel het op diverse manieren ondersteunen van jonge musici op artistiek en zakelijk gebied. Het is een hele uitdaging voor jonge mensen om zichzelf te presenteren voor een groot publiek. Het KamerKollektief wil hen daarom helpen bij het professionaliseren van hun passie: hun artistieke ideeën naar een groot publiek brengen. Daarnaast willen wij hen leren hoe ze in de moeilijke cultuursector een goede en stabiele basis kunnen vinden en zodoende in hun onderhoud kunnen voorzien. Zo hopen wij te bouwen aan een duurzaam klimaat voor de cultuursector (met name in Oost-Nederland), waar ook jonge mensen zich kunnen presenteren en volgens het ‘fair pay’ systeem betaald worden.

Doelstellingen:

  • Een platform te zijn waar jonge musici/ensembles met elkaar, andere disciplines en opdrachtgevers in contact kunnen komen, om zo door middel van creatieve en sociale samenwerking nieuwe, spannende en betoverende voorstellingen te maken, waarbij kwaliteit voorop staat. Onder ensembles worden hier nadrukkelijk niet alleen klassieke ensembles verstaan.
  • Samen met de musici te werken aan een nieuwe generatie muziekliefhebbers
  • Muziek en musici dichterbij het publiek te brengen
  • De musici volgens het uitgangspunt van ‘Fair Pay’ te doen betalen

Ons bestuur

M.C.S. Gräfin zu Solms-Sonnenwalde

Voorzitter

A.M.S. de Vries

Penningmeester

E.J.G. Lips

Secretaris

Beloningsbeleid:
Het bestuur is onbezoldigd en handelt volgens de uitgangspunten van de Cultural Governance code. Het festival werkt met vrijwilligers en freelancers.